spot_img

Nyordning af Søværnet: Inspektionsskib lægges op og etablering af en 3. eskadre

BAGGRUND IV: En ny Søværnets Taktiske Kommando, en ny eskadre for Nordatlanten og oplægning af et inspektionsskib af Thetis-klassen. Sådan lyder oplægget fra budgetanalysen for Søværnet til det kommende forsvarsforlig.

Hæren har trukket de største overskrifter i debatten om den netop afsluttede budgetanalyse, fordi Hæren kommer til at levere langt det største provenu i bestræbelserne på at finde 600 mio. kr. inden for det operative område i Forsvaret. Men også de to blå værn må levere hver sin del af de såkaldte effektiviseringer, som Forsvaret blev pålagt i forbindelse med indgåelsen af det seneste forsvarsforlig.

Inden for Søværnet er der estimeret et...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jack Plum
Læser
Jack Plum
25. februar 2018 14:45

Nå ja, det er godt at jeg efter at have været i ISE/1ESK siden 1981 til 2015 ikke skal høre på Stuensee Konsult, et hovedløst projekt, bare spørg den sidste rådgiver med det navn. Hvis de kloge konsulenter kommer i havsnød i en pedalbåd på Peblingesøen så ring ikke efter os.

Henrik B. Andersen
Læser
Henrik B. Andersen
22. august 2017 16:28

Det her lyder helt vandvigtigt… Disse civile konsulenthuse er helt nede og nærmest “fluekneppe” i hver hjørne af søværnet, for at finde en million her og en million der. Og selv der er riskoen for man ødelægger mere end man gavner høj og for nogle lav – men konsekvenser høje.

Og hvornår har alle forudsætninger nogensinde holdt i virkeligheden? Aldrig!

De stresser både materiel og personel og der er ikke plads til uforudset ting.

Ovenstående forslag for søværnet lyder for det meste meget risikofyldt. Hvordan kan de anbefale politikerne forslag, der kan have meget høje konsekvenser operativt, personelmæssigt og selvsagt økonomisk, når forudsætningerne selvfølgelige ikke holder i mødet med virkeligheden.
Så kunne politikerne lige så godt selv sætte sig ned, og lave nogle hjemmestrikket forslag, og vedtage noget som svækker søværnets rekruttering, udholdenhed og operativt. Hvorfor betale milioner til konsulenthuse for det?

Det her er meget bekymrende læsning.

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
22. august 2017 14:16

Må jeg foreslå at finde et navn for den nye taktiske kommando som kan forkortes SOK. Det varemærke alene må være mindst 35 millioner værd.