spot_img

OLFI ramt af omfattende hacking

Siden søndag har OLFI været nede i mere end to døgn på grund af omfattende hacking. Et hul i OLFIs WordPress tema gav hackere mulighed for at omdirigere trafikken, og problemet ramte tusindvis af hjemmesider.

Gennem de seneste døgn har det været noget en af tålmodighedstest og prøvelse at være trofast læser af OLFI. Søndag blev siden for tredje gang ramt af et hackerangreb, som via tvivlsomme hjemmesider omdirigerede trafikken til en annonce med tilbud om at vinde en iPhone.

Hackerne udnyttede et hul i det WordPress-tema, som OLFI bruger. Det hedder Newspaper og er brugt af over 40.000 hjemmesider rundt om i verden plus piratkopier. Ikke alle Newspaper-brugere er blevet ramt, men adskillige tusinder har åbenbart oplevet samme problemer som OLFI.

Ifølge en IT-ekspert, som OLFI har talt med, udnytter hackerne de mange annoncevisninger til at tjene penge på netop dem. Og det kan hurtigt løbe op i mange penge, når flere tusinde hjemmesiders trafik alle ender på en annonce, som genererer penge.

OLFIs udbyder har arbejdet intenst på at løse problemet, som viste sig at være langt mere omfattende end først antaget. OLFI har således været sporadisk oppe at køre for dernæst at lukke ned igen. Nogle læsere vil stadig kunne opleve problemer, hvilket dog ikke længere burde skyldes fejl på siden, men i stedet en lokal “fælde” på brugerens egen computer eller telefon.

Det er webbrowserens såkaldte cache, der gemmer tidligere versioner af en given hjemmeside for at kunne genindlæse den hurtigere ved genbesøg. Normalt udløber denne cache efter 24 timer, men den kan også renses. Den operation vil jeg dog ikke begynde at guide til her, men blot gøre opmærksom på, at det kan få nogle sider til fortsat at blive omdirigeret.

Jeg håber, at problemet nu er løst, og at I fortsat vil have tålmodighed, skulle det ske igen. Jeg har generelt hævet sikkerhedsniveauet på alle parametre i forhold til OLFI. Men da økonomien er begrænset, og jeg driver det hele fra min computer, kan jeg ikke garantere noget som helst. Kun at jeg fortsat vil gøre, hvad jeg kan for at holde dig opdateret på udviklingen inden for det forsvars- og sikkerhedspolitiske område.

De kommende uger byder på flere historier om det kommende forsvarsforlig og en række skarpe debat- og blog indlæg. Jeg håber ikke, at du har mistet tålmodigheden og takker dig for fortsat at læse med!

Mange hilsner,

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer