Oversergent gik i land med et frieri

0
Oversergent Martin Papp fra Søværnets sejlkutter "Thyra" tog fusen på sin kæreste Anne-Lene Charlotte Thomsen, da ved ankomsten til Holmen efter et ni måneder langt togt over Atlanten friede på molen. Foto: Ernstved

I dag vendte oversergent Martin Papp hjem med sejlkutteren “Thyra” fra et togt på ni måneder. Ved ankomsten til Holmen overraskede han alt og alle – og ikke mindst sin kæreste Anne-Lene.

Det var i sandhed en hjemkomst med stil. Efter at have tilbagelagt over 13.000 sømil og have besøgt 13 lande og 26 havne, vendte sejlkutterne “Thyra” og “Svanen” i dag hjem til Holmen, hvor en festklædt velkomstkomite af honoratiores, familie og venner tog imod sammen med Søværnets Tamburkorps.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170629 Teaser2
Klik på billedet for at læse artiklen om sejlkutterne Svanen og Thyras hjemkomst til Holmen efter et togt på ni måneder.

Det hele var planlagt i mindste detalje – og så alligevel overhovedet ikke. Kontreadmiral Torben Mikkelsen havde som chef for Marinestaben (Søværnet) sejlet med på “Svanen” fra Rungsted, og da han sammen kommandør Lars Henrik Hansen fra 1. eskadre var gået i land på Nyholm, kiggede Torben Mikkelsen ud på publikum og spurgte højlydt.

“Er der en Anne-Lene til stede?”

Tavshed. Pårørende og gæster kiggede lidt forvirrede rundt, mens kontreadmiralen måtte gentage sit spørgsmål. Efter al for lang ventetid, dukkede en langbenet Anne-Lene op. Det samme gjorde oversergent og regnskabsfører Martin Papp fra “Thyra”, og efter en kort ordveksling knælede han ned og friede foran flådechefen, besætninger, kolleger, familie og venner. På afstand lignede det et ja, og så blev der krammet og kysset.

20170629 Holmen3s
Anne-Lene Charlotte Thomsen sagde ja til oversergent Martin Papp i overværelse af en velkomstkomite på flere hundrede mennesker på Holmen. Foto: Ernstved

Efterfølgende lagde Martin Papp ikke skjul på, at han blev noget nervøs, som øjeblikket nærmede sig.

“Da vi kom forbi Peder Skram, og jeg kunne se alle menneskene på kajen, begyndte min mave at snurre, som om jeg var søsyg. Jeg fik sved på panden, og da var jeg godt klar over, at det var lige om lidt.”

20170629 Holmen1s
Anne-Lene Charlotte Thomsen har svært ved at forstå, at hendes kæreste Martin Papp lige har friet til hende foran hele optoget i forbindelse med Thyra og Svanens hjemkomst. Foto: Ernstved

For kæresten kom frieriet som lige så stor en overraskelse, og det gav derfor ingen mening for hende, da Torben Mikkelsen bad hende om at træde frem.

“Jeg tænkte, hvad er der sket? Skal alle kærester og koner nu frem? Er det, fordi at jeg har bagt mange kager til dem? Nej, der er noget galt. Og så fik jeg er sug i maven og tænkte, det gør han ikke nu foran så mange mennesker,” siger Anne-Lene Charlotte Thomsen.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170629 Teaser
Klik på billedet for at læse artiklen om Søværnets sejlkuttere ”Thyra” og ”Svanen’s” deltagelse i markeringen af 100 året for salget af de dansk vestindiske øer.

Parret har været sammen i fire år og har hver et barn fra tidligere forhold. Gennem de seneste 14 måneder har de kun set hinanden sporadisk, mens Martin Papp har krydset Atlanterhavet to gange, så nu glæder begge sig til en god ferie, der begynder om en uge. Efter at have sundet sig lagde Martin Papp ikke skjul på, at det har været en oplevelse af de helt store at være med på togtet.

“Det har været rigtig, rigtig fedt. Der er sket noget nyt hver enste dag, og det har i mere end en forstand været en kæmpe rejse, som er taget ud af et eventyr. Der har ikke været to dage, som har været ens. Det har næsten været for godt forstået på den måde, at vi har måttet tone det lidt ned, når vi ringede hjem. For vi vidste godt, at dem derhjemme virkelig lider, mens vi er væk. De har hverdagen uden os, mens vi hele tiden oplever noget nyt og spændende,” sagde Martin Papp.

20170629 Holmen2s

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer