Danskerne skal forberede sig på soldater i gaderne

1
Forsvarschef Bjørn Bisserup flankeret af Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen (tv), og politidirektør Svend Larsen (th) fra Rigspolitiet. Foto: Ernstved

En del af det kommende forsvarsforlig vil handle om et øget og styrket samarbejde mellem politiet og Forsvaret. Vi ønsker det ikke, men må vænne os til tanken om soldater i gaderne ved et eventuelt terrorangreb, siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Gennem de seneste år er den vestlige verden blevet ramt af det ene terrorangreb efter det andet – inklusiv København. Trods forhøjede trussels- og beredskabsniveauer er det lykkedes terrorister at ramme de vestlige demokratier i hjertekulen med angreb på civile udført med lastbiler som det seneste våben i kampen.

Indsatsen mod terrorisme kommer også til at spille en afgørende rolle i det kommende forsvarsforlig, hvilket forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) allerede har løftet lidt af sløret for. Forliget skal indeholde en plan for, hvordan Forsvaret kan styrke samarbejdet med politiet og hjælpe beredskabet langt bedre, end tilfældet er i dag.

På Folkemødet i Allinge på Bornholm bekræfter forsvarschef Bjørn Bisserup, at et øget samarbejde med politiet bliver et vigtigt område.

Ønsker ikke at se soldater i gaderne

”Forsvaret har ikke noget ønske om at se danske soldater på gaderne for at oprette ro og orden. Omvendt må vi bare konstatere, at verden har udviklet sig på en måde, så vi ikke længere kan udelukke, at vi kan komme i den situation. Vi kommer fremadrettet til at overveje, hvordan vi kan støtte politiet,” sagde han i teltet ”Tænketanken” i Hotel Slægtsgårdens have.

Artiklen fortsætter under billedet …

20170615SvendLarsen
Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet er enig med forsvarschef Bjørn Bisserup i, at det nye forsvarsforlig kommer til at se på et øget samarbejde med Forsvaret og Politiet. Foto: Ernstved

Her debatterede han ”Forsvarets, diplomatiets og politiets opgavevaretagelse” sammen med Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, og politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet. Sidstnævnte var enig med forsvarschefen. Ifølge Svend Larsen råder politiet over godt 10.500 betjente, og det ville ifølge ham være meningsløst, hvis politiet begyndte at opbygge kapaciteter, som Forsvaret allerede råder over.

”Vi gør rigtig meget selv. Men det er en meget dyr løsning for et lille land som Danmark at opbygge parallelle kapaciteter. Det ville koste danske skatteborgere mange økonomiske ressourcer, som man kunne bruge mere fornuftigt andre steder. Jeg er helt enig med Bjørn Bisserup i, at vi kommer til at se på en styrkelse af vores samarbejde. Om det så ender i det scenarium med soldater på gaden, ved jeg ikke. Vi ønsker det ikke, men må forberede os på det,” sagde han.

logo folkemoedet 2017 rgb

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer