spot_img

Danskerne skal forberede sig på soldater i gaderne

En del af det kommende forsvarsforlig vil handle om et øget og styrket samarbejde mellem politiet og Forsvaret. Vi ønsker det ikke, men må vænne os til tanken om soldater i gaderne ved et eventuelt terrorangreb, siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Gennem de seneste år er den vestlige verden blevet ramt af det ene terrorangreb efter det andet – inklusiv København. Trods forhøjede trussels- og beredskabsniveauer er det lykkedes terrorister at ramme de vestlige demokratier i hjertekulen med angreb på civile udført med lastbiler som det seneste våben i kampen.

Indsatsen mod terrorisme kommer også til at spille en afgørende rolle i det kommende forsvarsforlig, hvilket forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) allerede har løftet lidt af sløret for. Forliget skal indeholde en plan for, hvordan Forsvaret kan styrke samarbejdet med politiet og hjælpe beredskabet langt bedre, end tilfældet er i dag.

På Folkemødet i Allinge på Bornholm bekræfter forsvarschef Bjørn Bisserup, at et øget samarbejde med politiet bliver et vigtigt område.

Ønsker ikke at se soldater i gaderne

”Forsvaret har ikke noget ønske om at se danske soldater på gaderne for at oprette ro og orden. Omvendt må vi bare konstatere, at verden har udviklet sig på en måde, så vi ikke længere kan udelukke, at vi kan komme i den situation. Vi kommer fremadrettet til at overveje, hvordan vi kan støtte politiet,” sagde han i teltet ”Tænketanken” i Hotel Slægtsgårdens have.

Artiklen fortsætter under billedet …

Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet er enig med forsvarschef Bjørn Bisserup i, at det nye forsvarsforlig kommer til at se på et øget samarbejde med Forsvaret og Politiet. Foto: Ernstved

Her debatterede han ”Forsvarets, diplomatiets og politiets opgavevaretagelse” sammen med Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, og politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet. Sidstnævnte var enig med forsvarschefen. Ifølge Svend Larsen råder politiet over godt 10.500 betjente, og det ville ifølge ham være meningsløst, hvis politiet begyndte at opbygge kapaciteter, som Forsvaret allerede råder over.

”Vi gør rigtig meget selv. Men det er en meget dyr løsning for et lille land som Danmark at opbygge parallelle kapaciteter. Det ville koste danske skatteborgere mange økonomiske ressourcer, som man kunne bruge mere fornuftigt andre steder. Jeg er helt enig med Bjørn Bisserup i, at vi kommer til at se på en styrkelse af vores samarbejde. Om det så ender i det scenarium med soldater på gaden, ved jeg ikke. Vi ønsker det ikke, men må forberede os på det,” sagde han.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Camilla
Læser
Camilla
16. juni 2017 7:40

“Omvendt må vi bare konstatere” … at danske politikere har tilladt en fri og ukontrolleret indvandring som nu har skabt en situation i Danmark hvor der er en markant, høj risiko for et terrorangreb. Man fatter jo ikke at befolkningen har valgt sådanne politikere. I en by som København står der betonklodser alt, og nu skal vi så vænne os til at soldater potentielt kan sættes på arbejde i DK. Fuldstændigt forrykt!