spot_img

Her er de nye chefer for Søværnet og Flyvevåbnet

Forsvarsministeriet har sat navne på de nye chefer for Marinestaben og Flyverstaben. De nye chefer var favoritter, da OLFI april spurgte læserne om deres ønsker og gæt på de kommende chefer.

Det bliver flotilleadmiral Torben Mikkelsen, som om en uge overtager som ny chef for Marinestaben, når kontreadmiral Frank Trojahn forlader stillingen. Ved samme lejlighed udnævnes han til kontreadmiral. Torben Mikkelsen er 54 år og kommer fra en stilling som chef for Søværnets Taktiske Stab.

Torben Mikkelsen er i øjeblikket flotilleadmiral og chef for Søværnets Taktiske Stab (STS). Foto: Forsvaret

Dermed har Forsvarsministeriet valgt den samme person, som OLFIs læsere ønskede som ny chef for Marinestaben. Da OLFI i april spurgte læserne, hvem de ønskede som chef for Søværnet, svarede 84 ud af 180 (47 pct.) Torben Mikkelsen. Over 50 pct. af OLFIs læsere (respondenter) troede samtidig, at valget ville falde på Torben Mikkelsen.

Artiklen fortsætter under grafikken …

Jagerpilot bliver chef for Flyvevåbnet

I Flyvevåbnet bliver det den 47-årige oberst Anders Rex, der overtager som chef for Flyverstaben, når Max. A.L.T. Nielsen den 1. november forlader stillingen for at blive viceforsvarschef efter Per Ludvigsen. Anders Rex kommer fra en stilling som chef for Fighter Wing Skrydstrup og udnævnes ved samme lejlighed til generalmajor.

Også på dette punkt har Forsvarsministeriet valgt den person, som OLFIs læsere helst ville have. Hele 40 pct. af de 189 besvarelser ønskede Anders Rex som chef for Flyvevåbnet, mens andre 40 pct. troede, at det ville blive Kim Jesper Jørgensen, som i øjeblikket er chef for Arktisk Kommando.

Med valget af Anders Rex er Flyvevåbnet fortsat i overtal i forhold til Søværnet i Forsvarets øverste ledelse.

Andre læste også

Action24 viser, at soldaterne selv er den bedste reklame for Forsvaret

KOMMENTAR. Action24 var en saltvandsindsprøjtning uden sidestykke, og jeg har i nyere tid aldrig set så mange glade og smilende soldater. Messen i Fredericia viste, at soldaterne sælger billetter helt uden styrelsernes indblanding. Send soldaterne ud på mini-messer i alle garnisonsbyer! Ja, det koster, men det kan være dyrere...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer