Her er de nye chefer for Søværnet og Flyvevåbnet

0
Generalmajor Anders Rex med flyvernavnet ERA var tidligere chef for Fighter Wing Skrydstrup. Arkivfoto: Ernstved

Forsvarsministeriet har sat navne på de nye chefer for Marinestaben og Flyverstaben. De nye chefer var favoritter, da OLFI april spurgte læserne om deres ønsker og gæt på de kommende chefer.

Det bliver flotilleadmiral Torben Mikkelsen, som om en uge overtager som ny chef for Marinestaben, når kontreadmiral Frank Trojahn forlader stillingen. Ved samme lejlighed udnævnes han til kontreadmiral. Torben Mikkelsen er 54 år og kommer fra en stilling som chef for Søværnets Taktiske Stab.

Torben Mikkelsen
Torben Mikkelsen er i øjeblikket flotilleadmiral og chef for Søværnets Taktiske Stab (STS). Foto: Forsvaret

Dermed har Forsvarsministeriet valgt den samme person, som OLFIs læsere ønskede som ny chef for Marinestaben. Da OLFI i april spurgte læserne, hvem de ønskede som chef for Søværnet, svarede 84 ud af 180 (47 pct.) Torben Mikkelsen. Over 50 pct. af OLFIs læsere (respondenter) troede samtidig, at valget ville falde på Torben Mikkelsen.

Artiklen fortsætter under grafikken …

CHMST spg1Jagerpilot bliver chef for Flyvevåbnet

I Flyvevåbnet bliver det den 47-årige oberst Anders Rex, der overtager som chef for Flyverstaben, når Max. A.L.T. Nielsen den 1. november forlader stillingen for at blive viceforsvarschef efter Per Ludvigsen. Anders Rex kommer fra en stilling som chef for Fighter Wing Skrydstrup og udnævnes ved samme lejlighed til generalmajor.

Også på dette punkt har Forsvarsministeriet valgt den person, som OLFIs læsere helst ville have. Hele 40 pct. af de 189 besvarelser ønskede Anders Rex som chef for Flyvevåbnet, mens andre 40 pct. troede, at det ville blive Kim Jesper Jørgensen, som i øjeblikket er chef for Arktisk Kommando.

Med valget af Anders Rex er Flyvevåbnet fortsat i overtal i forhold til Søværnet i Forsvarets øverste ledelse.

Skærmbillede 2017 04 27 kl. 12.02.51

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer