spot_img

Forsvarschefen linder på låget til et kommende forsvarsforlig

INTERVIEW: Pålagte effektiviseringer på 600 mio. kr. kan ende med regulære besparelser, hvis politikerne vælger at gå hele vejen. Til gengæld er der formentlig udsigt til nye kapaciteter i form af luftforsvar til fregatterne og en fuldt udrustet og deployerbar brigade til Hæren i det kommende forlig.

Gisninger og spådomme skorter det ikke på. Rundt omkring på kaserner, flyve- og flådestationer taler Forsvarets medarbejdere løbende om det paradoksale i, at politikerne med den ene hånd kræver “effektiviseringer” for 600 mio. kr. på det operative område og med den anden hånd taler om et ”substantielt løft” til Forsvaret i det kommende forsvarsforlig.

Men når man...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Torben Waldbjørn Nielsen
Læser
Torben Waldbjørn Nielsen
13. maj 2017 8:43

Man får indtrykket af at ens øverste ledelse ikke er 100% informeret om den situation vi ser længer nede i systemet hvor ikke bare den nuværende mangel på officerer er udtalt men også den mængde officerer vi kan uddanne slet ikke ser ud til at kunne lukke hullet af dem der mangler, søger væk/ud samt dem der skal på pension. Kan vi virkelig oprette en hel Brigade med alle elementer.. luftværn.. osv.. En ting er da at vi kan indkøbe noget udstyr. men som Lord Nelson sagde.. det kan tage kun 3 år at bygge en flådes skibe.. men det tager 300 år at bygge flåden.

jeg siger.. fokuser på følgende.
1. Genindfør værnepligt i 9 måneder ( det kan give et godt rekrutterings grundlag og vi har enheder der kan anvende til at uddannede BDE med)
2. Afskaf ansøgningssystemt og genindfør befalingssystemet så stillinger bliver besat efter prioritet og med de rette kompetencer
3. Genopret mobiliserings hæren, så der kan dannes ramme om uddannelse, fastholdelse og udvikling af fører personel.

Torben Waldbjørn Nielsen
Læser
Torben Waldbjørn Nielsen
13. maj 2017 8:29

jeg tror simpelhen ikke at min øverste ledelse er 100% bekendt med situationen vi er i i øjeblikket. At påstå der IKKE er et problem med bemandingen og fastholdelsen er direkte usandt og et skønmaleri. At tale om der skal oprettes en hel Brigade er utopi.. DER ER IKKE OFFICERER OG BEFALINGSMÆND TIL DET.. for at få det skal vi overveje at:
1. Genindfør værnepligt i 9 måneder
2. Afskaf ansøgningssystemt og genindfør befalingssystemet så stillinger bliver besat efter prioritet og med de rette kompetencer
3. Genopret mobiliserings hæren, så der kan dannes ramme om uddannelse, fastholdelse og udvikling af fører personel.

Jørgen Kauling
Læser
Jørgen Kauling
12. maj 2017 17:45

Citat “Skal ikke reducere i hverken kampvogne, skibe eller fly” Det vil være svært at reducere mere på kampvogne, da der i dag kun er ca. 20 ud af 53 i brug, resten er i “mølpose” dvs. uden besætninger. På skibssiden mangler der en fuld skibsbesætning til et af de store fartøjer, samt våbensystemer til resten. Antallet af fly skal jo på et tidspunkt ned på 27…..så det bliver vel at reducere, men vi kan også kalde det at effektiviser med meget bedre fly….men 27 er det, uanset hvad de kan.