spot_img

Hjort: “Vi skal kunne beskytte os mod missiler fra Kaliningrad”

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil have områdeforsvar til de danske fregatter, der skal kunne skyde russiske missiler fra Kaliningrad ned. Det siger han her til aften i et interview på TV2/News.

Søværnet skal have missiler til de tre fregatter, så de kan nedskyde eventuelle russiske missiler affyret fra Kaliningrad. Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) her til aften i et interview, som blev sendt på TV2/News.

“Vi skal kunne beskytte os mod missiler fra Kaliningrad. Det store missilforsvar er baseret på missiler fra Iran og andre stater, og det er slet ikke det, som vi taler om her. Det er et nærområdeforsvar, som vi taler om. Og det skal være så tilpas afskrækkende, at man ikke får tanken om måske at kunne gøre noget,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Derudover afslører forsvarsministeren nogle af de ønsker, som står på Natos og Forsvarets ønskeseddel til et nyt forsvarsforlig.

“Vi er nødt til hele tiden at kunne levere et så tilpas stærkt forsvar, at man ikke kunne drømme om at gøre noget. Og der er nogle huller i Nato-forsvaret omkring Østersøregionen, som vi er nødt til at tage højde for. Det handler om, hvordan vores ubådsovervågning er, hvordan vores fregatter er udstyret, hvis der skulle komme nogle missiler – og skyde dem ned. Der er spørgsmål om at lave en brigade, som kan operere uden for Danmarks grænser som en selvstændig kampenhed,” siger Claus Hjort Frederiksen til TV2/News.

Center for Strategic & International Studies (CSIS) offentliggjorde i januar en række grafikker og kort, der bl.a. viser Ruslands missil-kapaciteter og deres rækkevidde. Du kan klikke på grafikken og tillige se Kinas, Nordkoreas og Irans missilkapaciteter. Grafik: CSIS

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Gary Schaub
Læser
Gary Schaub
14. april 2017 22:16

So, Standard Missile 3!

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
14. april 2017 23:00

Jeg tolker det som SM2.

Svend-Erik Hansen
Læser
Svend-Erik Hansen
15. april 2017 10:22

SM 2 og 3 kan ikke skyde Iskander missiler ned

Svend-Erik Hansen
Læser
Svend-Erik Hansen
17. april 2017 14:35

Nok nærmere SM-6, da missiler fra Kaliningrad nævnes.