spot_img

Forsvaret har valgt materiel for milliarder

Forsvarsministeriet har i dag offentliggjort, at franske Nexter vinder artilleriudbuddet. Derudover skal østrigske ESL levere nye 120 mm morterer til Hæren, mens Scania får kontrakten med at levere 300 lastbiler til Forsvaret.

Udbuddene har været år undervejs, og materiellet har været savnet endnu længere. Men i dag kunne Forsvarsministeriet endelig meddele sin afgørelse i tre udbudsrunder, som gælder artilleripjecer til Hæren, 120 mm morterer ligeledes til Hæren og lastbiler til Forsvaret.

Vinderne af de tre respektive udbud er ifølge Forsvarsministeriet fundet efter grundig behandling og evaluering af leverandørernes tilbud og test af hhv. artilleripjecerne, mortersystemerne og lastvognene.

Artilleripjecen Caesar fra den franske leverandør Nexter Systems har vundet udbuddet på levering af nyt artilleri til Hæren. Der anskaffes 15 stk. Caesar artilleripjecer. Med anskaffelsen af de nye moderne artilleripjecer Caesar får Hæren ifølge Forsvarsministeriet en efterspurgt kapacitet til levering af ildstøtte.

Den østrigske leverandør ESL Advanced Information Technology GmbH har vundet udbuddet på levering af nyt 120 mm mortersystem til Hæren. Der anskaffes 15 stk. 120 mm mortersystemer, som planlægges indbygget i 15 af Hærens nye pansrede mandskabsvogne Piranha 5. Med anskaffelsen af mortersystemet Cardom 10 får Hæren et mobilt og moderne system, der kan levere ildstøtte til hærens enheder.

Scania Danmark A/S, der er en af de største leverandører på det globale marked for lastvogne, har vundet udbuddet på levering af nye lastvogne til Forsvaret. Der er tale om en rammeaftale på syv år, der dækker Forsvarets samlede behov for lastvogne. Ifølge Forsvarsminsteriet lyder ordren på 200 taktiske lastvogne og 100 civile lastvogne. Taktiske lastvogne er militære lastvogne, der er terrænkørende, og som kan få panser monteret.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jørgen K.
Læser
Jørgen K.
16. marts 2017 10:25

At det er Østrig der leverer mortersystemet til hæren, er vel en “drejning” af fakta, for de radikales skyld. For det er Israel(Soltam) der har udviklet det. Og igen må jeg undre mig at man i 2017 indkøber et system der ikke kan levere flere granater i målet samtidigt fra samme morter, samt at personellet skal arbejde uden beskyttelse under ildgivningen, noget der ligeledes er gældende for vort nye artilleri – Hvilken kampplads har “man” tænkt på??? vel ikke med en modstander, der også råder over kontra batteri skydning. Ånden fra HMAK lever i bedste velgående. Men jeg vil ønske artilleriet tillykke med at de om nogle år……får mulighed for at yde støtte til hærens kampenheder, og forhåbentlig overlever de første skydning.

Michael Haugaard
Læser
Michael Haugaard
16. marts 2017 22:25

Hvem ER det der bestemmer de her ting ? En DJØF’er med et regneark ?

Jørgen K.
Læser
Jørgen K.
17. marts 2017 9:44

🙂