Forsvaret har valgt materiel for milliarder

3
En artilleripjece fra Nexter under skarpskydning i Afghanistan. Pjecerne til det danske forsvar vil have fire aksler. Foto: Wikipedia

Forsvarsministeriet har i dag offentliggjort, at franske Nexter vinder artilleriudbuddet. Derudover skal østrigske ESL levere nye 120 mm morterer til Hæren, mens Scania får kontrakten med at levere 300 lastbiler til Forsvaret.

Udbuddene har været år undervejs, og materiellet har været savnet endnu længere. Men i dag kunne Forsvarsministeriet endelig meddele sin afgørelse i tre udbudsrunder, som gælder artilleripjecer til Hæren, 120 mm morterer ligeledes til Hæren og lastbiler til Forsvaret.

Vinderne af de tre respektive udbud er ifølge Forsvarsministeriet fundet efter grundig behandling og evaluering af leverandørernes tilbud og test af hhv. artilleripjecerne, mortersystemerne og lastvognene.

Artilleripjecen Caesar fra den franske leverandør Nexter Systems har vundet udbuddet på levering af nyt artilleri til Hæren. Der anskaffes 15 stk. Caesar artilleripjecer. Med anskaffelsen af de nye moderne artilleripjecer Caesar får Hæren ifølge Forsvarsministeriet en efterspurgt kapacitet til levering af ildstøtte.

Den østrigske leverandør ESL Advanced Information Technology GmbH har vundet udbuddet på levering af nyt 120 mm mortersystem til Hæren. Der anskaffes 15 stk. 120 mm mortersystemer, som planlægges indbygget i 15 af Hærens nye pansrede mandskabsvogne Piranha 5. Med anskaffelsen af mortersystemet Cardom 10 får Hæren et mobilt og moderne system, der kan levere ildstøtte til hærens enheder.

Scania Danmark A/S, der er en af de største leverandører på det globale marked for lastvogne, har vundet udbuddet på levering af nye lastvogne til Forsvaret. Der er tale om en rammeaftale på syv år, der dækker Forsvarets samlede behov for lastvogne. Ifølge Forsvarsminsteriet lyder ordren på 200 taktiske lastvogne og 100 civile lastvogne. Taktiske lastvogne er militære lastvogne, der er terrænkørende, og som kan få panser monteret.

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer