“Malt” bliver viceforsvarschef og Lollesgaard ryger til Nato

0
Max Arthur Lund Thorsø Nielsen - også kendt som "Malt" - er i dag chef for Flyverstaben i Værnsfælles Forsvarskommando. fra 1. november bliver han viceforsvarschef. Foto: Forsvaret

Forsvarsministeriet er klar med en større rokade i Forsvarets øverste ledelse, hvor en række generaler går på pension i de kommende måneder. Søværnet og Flyvevåbnet skal have nye chefer.

Generalmajor Max A.L.T. Nielsen – i daglig tale “Malt” – bliver 1. november udnævnt til generalløjtnant og viceforsvarschef, når generalløjtnant Per Ludvigsen går på pension. Det har Forsvarsministeriet netop offentliggjort sammen med en række andre udnævnelser på Forsvarsministeriets område. Udnævnelserne kommer, fordi en række generaler går på pension i løbet af de kommende måneder.

“Malt” er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Flyveverstaben i Værnsfælles Forsvarskommando og har blandt andet mange års erfaring fra Nato og internationale missioner med i baggagen. Hans afløser som chef for Flyvevåbnet er endnu ikke udnævnt.

Generalmajor Michael A. Lollesgaard tiltræder som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU den 1. marts 2017 og tillægges grad af generalløjtnant. Michael Lollesgaard er 56 år og kommer fra en stilling som styrkechef i FN’s mission i Mali.

Kontreadmiral Frank Trojahn tiltræder som chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando den 1. juni 2017. Frank Trojahn er 53 år og er pt. chef for Marinestaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Flemming Lentfer udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse fra den 1. juli 2017. Flemming Lentfer er 52 år og er pt. chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Jens Garly udnævnes til generalmajor og tiltræder som chef for Hjemmeværnet fra den 1. august 2017. Jens Garly er 54 år og er pt. chef for 2. Brigade under Hærstaben.

Stillingerne har været slået op, da fire af de nuværende stillingsindehavere pensioneres på grund af pligtig afgangsalder i løbet af 2017. Der er tale om kontreadmiral Finn Hansen (chef forUdviklings- og Koordinationsstaben), generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard (chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse), generalmajor Finn Winkler (chef for Hjemmeværnet) samt generalløjtnant Per Ludvigsen.

Stillingen som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU er blevet ledig som følge af, at generalløjtnant Per Pugholm Olsen er tiltrådt stillingen som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer