spot_img

“Malt” bliver viceforsvarschef og Lollesgaard ryger til Nato

Forsvarsministeriet er klar med en større rokade i Forsvarets øverste ledelse, hvor en række generaler går på pension i de kommende måneder. Søværnet og Flyvevåbnet skal have nye chefer.

Generalmajor Max A.L.T. Nielsen – i daglig tale “Malt” – bliver 1. november udnævnt til generalløjtnant og viceforsvarschef, når generalløjtnant Per Ludvigsen går på pension. Det har Forsvarsministeriet netop offentliggjort sammen med en række andre udnævnelser på Forsvarsministeriets område. Udnævnelserne kommer, fordi en række generaler går på pension i løbet af de kommende måneder.

“Malt” er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Flyveverstaben i Værnsfælles Forsvarskommando og har blandt andet mange års erfaring fra Nato og internationale missioner med i baggagen. Hans afløser som chef for Flyvevåbnet er endnu ikke udnævnt.

Generalmajor Michael A. Lollesgaard tiltræder som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU den 1. marts 2017 og tillægges grad af generalløjtnant. Michael Lollesgaard er 56 år og kommer fra en stilling som styrkechef i FN’s mission i Mali.

Kontreadmiral Frank Trojahn tiltræder som chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando den 1. juni 2017. Frank Trojahn er 53 år og er pt. chef for Marinestaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Flemming Lentfer udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse fra den 1. juli 2017. Flemming Lentfer er 52 år og er pt. chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Jens Garly udnævnes til generalmajor og tiltræder som chef for Hjemmeværnet fra den 1. august 2017. Jens Garly er 54 år og er pt. chef for 2. Brigade under Hærstaben.

Stillingerne har været slået op, da fire af de nuværende stillingsindehavere pensioneres på grund af pligtig afgangsalder i løbet af 2017. Der er tale om kontreadmiral Finn Hansen (chef forUdviklings- og Koordinationsstaben), generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard (chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse), generalmajor Finn Winkler (chef for Hjemmeværnet) samt generalløjtnant Per Ludvigsen.

Stillingen som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU er blevet ledig som følge af, at generalløjtnant Per Pugholm Olsen er tiltrådt stillingen som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer