spot_img

Flagdagen blev fejret over hele landet

Mandag benyttede mange kommuner lejligheden til at fejre og hylde veteraner og udsendte ved arrangementer landet rundt. Her kan du se videoer fra nogle af arrangementerne. 

Mandag skinnede solen fra en skyfri himmel, da flagdagen blev fejret over hele landet. Det skete med arrangementer på rådhuse, pladser og i kirker med march gennem byer og taler for veteranerne deres pårørende. I Aalborg benyttede Trænregimentet og garnisonskommandant oberst Jess Møller Nielsen dagen til at overrække Forsvarets medalje til veteraner udsendt udsendt i international tjeneste.

Venstres gruppeformand på Christiansborg og tidligere forsvarsminister, Søren Gade (V), var også mødt op på Gammel Torv i Aalborg, og i sin tale til veteranerne lagde han vægt på den efterfølgende konsekvenser, som en udsendelse kan have.

“Vi siger jer tak for det mod og det ansvar, som I tager for Danmark. Men det er også en dag, hvor det er vigtigt, at vi kan tale frit om bagsiden af medaljen. Jeg er meget bevidst om de omkostninger, der er forbundet med det hverv, I som udsendte har påtaget jer,” sagde Søren Gade.

I København talte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som selv har en søn udsendt i international tjeneste. I videoen ovenfor kan du Centralforeningen for Stampersonels egen video fra dagen og i videoen nedenfor kan du se privatoptagelser fra arrangementet i Nyborg.

Nedenfor kan du se en video fra flagdagen i Odder Kommune.

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer