spot_img

Nato: Situationsbilledet er ikke ægte

Nato trækker i land og siger nu, at et situationsbillede visende russisk aktivitet ved Gotland under en briefing i polske Stettin i sidste uge er falsk.

Der var ikke russisk aktivitet ved Gotland i sidste uge. Det forklarer Multinational Corps Northeast (MNC NE) i polske Stettin i et svar til Olfi.

Under en briefing af nogle nordeuropæiske journalister i Stettin i sidste uge viste Nato i en powerpoint-præsentation et situationsbillede med en rød figur lidt vest for den sydlige del af Gotland. Det blev samtidig oplyst, at billedet var aktuelt og maksimalt et par dage gammelt.

På spørgsmålet om, hvad den røde figur dækkede over, lød svaret, at det vidste den amerikanske Nato-officer bag briefingen ikke. Men det var ifølge ham normalt, at russerne kom tæt på Nato, lige som Nato kom tæt på russerne.

Men MNC NE siger nu, at situationsbilledet brugt i briefingen slet ikke var ægte.

“Øjebliksbilledet, som blev vist i præsentationen, var skræddersyet til denne briefing. Med andre ord var det et testbillede med falske data hentet i et separat system, og det reflekterede ikke den virkelige situation,” forklarer Marcin Walczak, som er deputy chief public affairs i MNC NE.

Ifølge ham var meningen med præsentationen at give et eksempel på MNC NE’s arbejde og de værktøjer, som MNC NE bruger.

”I den forbindelse indikerer de røde ikoner fjendtlige styrker enkeltvis eller i grupper.”

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer