Danmark indsætter F-16 og specialstyrker i Syrien

9
Et dansk F-16 gør klar til at forlade Sigonellabasen på Sicilien for at kaste bomber over Libyen i april 2011. Foto: Ernstved

Et flertalt af Folketingets partier har i dag på et møde i Udenrigspolitisk Nævn sagt ja til at indsætte danske specialoperationsstyrker og F-16 i kampen mod IS i Syrien. Derudover sender Danmark et C-130J transportfly til Irak og støtter yderligere missionen mod IS med en række civile indsatser.

Med de nye tiltag rykker Danmark helt frem i forreste række af lande, som yder aktivt bidrag til kampen mod IS, og det glæder udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Kampen mod IS bliver lang, og terrorgruppens forfærdelige ideologi kan ikke besejres med militære midler alene.Vi håber på bred opbakning i Folketinget, som der jo også tegner sig efter mødet i Udenrigspolitisk Nævn. Kampen mod ISIL er en af vor tids mest fundamentale udfordringer”, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) kalder kampen mod IS for “en af vores allerhøjeste prioriteter lige nu”, og derfor ønsker regeringen at styrke kampen mod IS.

“Regeringen vil bekæmpe ISIL dér, hvor de er – og derfor ønsker vi også at sende vores kampfly på vingerne i både Irak og Syrien. Danmark har fra starten været en central bidragyder til indsatsen. Danske bidrag er meget efterspurgte, og det skyldes ikke mindst den professionelle indsats, som danske soldater har ydet og lige nu yder dernede. Jeg er sikker på, at vores soldater i de nye bidrag også vil yde en kæmpe indsats, som vi kan være stolte af,” siger forsvarsminister Peter Christensen.

Med de nye bidrag vil Danmark være blandt de lande, der bidrager allermest pr. indbygger både militært og civilt. Blandt de planlagte tiltag er, at den tidligere PET- og SØIK-chef Jens Madsen fra 15. marts skal yde støtte til koalitionens arbejde på terrorfinansieringsområdet.

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer