spot_img

”Olfert Fischer” modtog hemmeligt-stemplede amerikanske koder i smug

Arven fra “Olfert Fischer”, del 1: Der var nok af udfordringer for besætningen, da ”Olfert Fischer” blev sendt til Den Persiske Golf i 1990. I Washington trykkede daværende præsident George H.W. Bush på krigsknappen i det øjeblik, dronning Margrethe havde afsluttet sit officielle statsbesøg i USA, og siden “opgraderede” han den danske korvet til en fregat, da daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen besøgte Washington.

Det var en af de beslutninger, som daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) siden fortrød. At han ikke stod på Langelinie og tog behørig afsked med korvetten F355 ”Olfert Fischer”, da den midt i september 1990 efter to hektiske ugers...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer