spot_img

På cykel til Skagen – uden ben

På afstand kunne de ligne almindelige cyklister. Men der er noget helt specielt ved de cykelryttere, som i disse dage kører fra Frederiksberg til Skagen.

17 af dem er sårede soldater, som enten har mistet deres lemmer eller førlighed på krigens slagmark. De deltager i cykelløbet Ride4Rehab, som har til formål at samle penge ind til psykisk sårede soldater.

Løbet er arrangeret af Dansk Handicap Idræts-Forbund og strækker sig over syv etaper.

Nato-Generalsekretæren cyklede med

En helt særlig såkaldt ambassadør cyklede med på fredagens tredje etape fra Odense til Vejle med frokostpause på soldaterhjemmet i Fredericia.

Tidligere statsminister og nuværende generalsekretær for Nato, Anders Fogh Rasmussen, lod Syrien være Syrien – og kørte alle 100 km, selv om det internationale samfund er på randen af et militært angreb mod Bashar al-Assads regime.

“Jeg må sige, at jeg har en beundring over, at de sårede soldater på trods af alvorlige skader deltager i sportsaktiviteter som eksempelvis dette cykelløb. De har vist, at selv om man har et alvorligt handicap, kan man godt vende tilbage til en normal tilværelse, og det kan andre godt lære af,” siger Anders Fogh Rasmussen.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer