spot_img

På cykel til Skagen – uden ben

På afstand kunne de ligne almindelige cyklister. Men der er noget helt specielt ved de cykelryttere, som i disse dage kører fra Frederiksberg til Skagen.

17 af dem er sårede soldater, som enten har mistet deres lemmer eller førlighed på krigens slagmark. De deltager i cykelløbet Ride4Rehab, som har til formål at samle penge ind til psykisk sårede soldater.

Løbet er arrangeret af Dansk Handicap Idræts-Forbund og strækker sig over syv etaper.

Nato-Generalsekretæren cyklede med

En helt særlig såkaldt ambassadør cyklede med på fredagens tredje etape fra Odense til Vejle med frokostpause på soldaterhjemmet i Fredericia.

Tidligere statsminister og nuværende generalsekretær for Nato, Anders Fogh Rasmussen, lod Syrien være Syrien – og kørte alle 100 km, selv om det internationale samfund er på randen af et militært angreb mod Bashar al-Assads regime.

“Jeg må sige, at jeg har en beundring over, at de sårede soldater på trods af alvorlige skader deltager i sportsaktiviteter som eksempelvis dette cykelløb. De har vist, at selv om man har et alvorligt handicap, kan man godt vende tilbage til en normal tilværelse, og det kan andre godt lære af,” siger Anders Fogh Rasmussen.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer