Topmøde

Hjort: “Vi skal kunne beskytte os mod missiler fra Kaliningrad”

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil have områdeforsvar til de danske fregatter, der skal kunne skyde russiske missiler fra Kaliningrad ned. Det siger han her til aften i et interview på TV2/News.

Søværnet skal have missiler til de tre fregatter, så de kan nedskyde eventuelle russiske missiler affyret fra Kaliningrad. Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) her til aften i et interview, som blev sendt på TV2/News.

“Vi skal kunne beskytte os mod missiler fra Kaliningrad. Det store missilforsvar er baseret på missiler fra Iran og andre stater, og det er slet ikke det, som vi taler om her. Det er et nærområdeforsvar, som vi taler om. Og det skal være så tilpas afskrækkende, at man ikke får tanken om måske at kunne gøre noget,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Derudover afslører forsvarsministeren nogle af de ønsker, som står på Natos og Forsvarets ønskeseddel til et nyt forsvarsforlig.

“Vi er nødt til hele tiden at kunne levere et så tilpas stærkt forsvar, at man ikke kunne drømme om at gøre noget. Og der er nogle huller i Nato-forsvaret omkring Østersøregionen, som vi er nødt til at tage højde for. Det handler om, hvordan vores ubådsovervågning er, hvordan vores fregatter er udstyret, hvis der skulle komme nogle missiler – og skyde dem ned. Der er spørgsmål om at lave en brigade, som kan operere uden for Danmarks grænser som en selvstændig kampenhed,” siger Claus Hjort Frederiksen til TV2/News.

Center for Strategic & International Studies (CSIS) offentliggjorde i januar en række grafikker og kort, der bl.a. viser Ruslands missil-kapaciteter og deres rækkevidde. Du kan klikke på grafikken og tillige se Kinas, Nordkoreas og Irans missilkapaciteter. Grafik: CSIS

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

4 KOMMENTARER

Abonnér
Giv besked om
guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer