spot_img

Skriv direkte til tusindvis af forsvars- og sikkerhedsinteresserede læsere

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

OLFI søger bloggere med viden og interesse inden for dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik. Kan du skrive, har du noget på hjerte, og kunne du tænke dig en direkte kanal til tusindvis af læsere med samme interesse – så er chancen der nu.

I går fyldte OLFI et år, og det har været et forrygende år med langt flere læsere, end jeg havde kunnet drømme om. Jeres interesse for OLFI fortæller mig, at forsvars- og sikkerhedspolitik optager tusindvis af mennesker, som måske har længtes efter en platform med viden, indsigt og debat om dette vigtige emne.

Jeg har samtidig spekuleret på, hvordan jeg kunne udvikle OLFI, så I får endnu mere stof, uden at jeg skal gå ned med stress. I løbet af det første år er det blevet ganske klart for mig, at der sidder mange vidende og engagerede læsere, som har meget at byde ind med. Al denne viden vil jeg gerne hjælpe jer med at dele med andre.

Læs også: Tak, I kan godt lide OLFI?!

Derfor udvider jeg i løbet af foråret forfatterskaren, så flere kan være med. Jeg går dog ikke på kompromis med kvaliteten, og jeg åbner ikke dørene på vid gab for alle og enhver. Men kan du leve op til nedenstående krav, er OLFI måske den platform, hvor du fremadrettet kan få din viden langt ud i cyberspace.

Skriv, hvis du har noget på hjerte

Jeg forventer, at du har noget på hjerte. Som blogger skal du have en interesse, som gerne må være specialiseret inden for forsvars- og sikkerhedspolitikken. Det kan være inden for artilleri, missiler, Rusland, Arktis, ubåde, Nordkorea, krigshistorie, forsvarsforlig, US Navy, Forsvarets etablissementer, Syrien, ammunition, kampfly, maritime helikoptere eller noget helt femtende.

Du skal evne at skrive et nogenlunde fejlfrit dansk, og du skal være villig til at levere en blog minimum en gang hver anden måned. Og så skal du kunne skrive forholdsvis kort og holde dig inden for, hvad der svarer til en A4 side eller to (ja ok, tre og fire er også ok, så længe der er indhold og bid!) alt efter skriftstørelse og linjeafstand. Jeg er ikke interesseret i alt for lange udredninger, men skarpe indspark og indsigtsfulde indlæg. Det kan være om et aktuelt emne eller et militært slag for 100 siden.

Jeg ved, at der sidder et hav af eksperter derude – tjenestegørende, reservister og pensionerede, som på hver jeres måde ville kunne løfte indholdet på OLFI til gavn og glæde for alle. Dette er min opfordring til jer om at komme ud af busken. Der følger hverken løn eller honorar med at have en blog, men til gengæld stiller jeg en hastigt voksende platform til rådighed for jer, som ønsker at kaste jer ud på dybt vand. OLFI sejler her allerede, og jeg glæder mig til at samle jer op og få jer med om bord.

Opslag helt uden deadline

Hvis du er interesseret, vil jeg bede dig om at sende mig en mail, hvor du motiverer dit ønske om at blive blogger og fortæller, inden for hvilke felter du har din ekspertise og interesse. Du skal sende en prøvetekst med, så jeg kan vurdere kvaliteten. Din blog må gerne være fagnørdet, men den skal skrives, så almindelige mennesker uden forudsætninger også kan forstå den og blive klogere. Altså: Ikke skrive i et indforstået sprog!

Alt efter interesse for “projektet” vil jeg i løbet af foråret/sommeren invitere alle bloggere på endagsseminar ud i blogsfæren, hvor du vil lære fif og tricks til at blive en bedre blogger og skribent, lige som jeg løbende stiller mig til rådighed med sparring og gode råd. Jeg håber, at mange vil tage imod dette tilbud, så vi sammen kan udvikle OLFI til den fælles platform, hvor alle – civile som militære – går ind for at søge viden om alt inden for dette brede felt.

Der er ikke nogen deadline på dette opslag. Du kan skrive med det samme, og du kan skrive til mig om et halvt år – på info(a)olfi.dk. OLFI har altid brug for skarpe hjerner, som ønsker at dele viden. For sikkerhedens skyld.

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer