spot_img

Lollesgaard: “Jeg glæder mig meget”

OLFIs læsere ville have haft Michael Lollesgaard som ny forsvarschef. Nu skal han i stedet være Danmarks militære repræsentant i Nato og EU – og fortsætter dermed den internationale linje efter to år i Mali.

Generalmajor Michael Lollesgaard får en tredje generalstjerne og bliver fra 1. marts Danmarks militære repræsentant ved Nato-hovedkvarteret i Bruxelles. Det meldte Forsvarsministeriet ud i formiddag, og for Michael Lollesgaard er jobbet i Nato en drømmestilling.

Læs også: “Malt” bliver viceforsvarschef, og Lollesgaard ryger til Nato

“Jeg glæder mig meget. Jeg er rigtig glad for at arbejde i et internationalt miljø og samarbejde med dygtige kolleger fra andre lande. Det minder lidt om at arbejde i FN, hvor det handler om at skabe netværk. Det skal jeg også gøre her, så jeg bedst muligt kan betjene forsvarschefen og forsvarsministeren,” siger Michael Lollesgaard.

Læs også: Læserne har talt: Han skal være ny forsvarschef

Glæder sig til at bo med konen igen

I december kom han hjem fra Mali, hvor han i to år havde været styrkechef for FN-missionen MINUSMA. Før det havde fynboen, som er bosiddende i København, været tjenestegørende i Haderslev, og selv om Nato er langt fra København, bliver det en helt anden og langt mere familievenlig stilling end de seneste mange år i generalens liv. Hans kone er kommunalt ansat og søger nu orlov, så parret kan bo sammen i Bruxelles.

“Jeg har pendlet seks år til Haderslev og været to år i Mali, så jeg glæder mig til at få min kone med ud,” siger han.

I næste uge rejser Michael Lollesgaard til Bruxelles for at komme på plads, så han er klar til at tage over den 1. marts.

Artiklen fortsætter under billedet …

Generalmajor Michael Lollesgaard var i to år styrkechef for FN-missionen i Mali også kaldet MINUSMA. Foto: FN

Havde ikke brug for danske jægersoldater

Da det i efteråret stod klart, at daværende forsvarschef Peter Bartram ikke ville fortsætte i stillingen, spurgte OLFI sine læsere, hvem der skulle være ny forsvarschef. Her pegede et overvældende flertal på netop Michael Lollesgaard, som er kendt for at sige sin mening – også når den går imod det politiske establishment.

Det skete bl.a., da Michael Lollesgaard som chef for styrken i Mali i oktober 2015 gennem FN direkte bad den danske regering om at sende 250 soldater og pansrede lastbiler til Mali. I stedet valgte regeringen at sende 30 jægersoldater, hvilket fik Michael Lollesgaard til at tale lige ud af posen til DR og Information.

“Danmark kunne have spillet en unik rolle med det bidrag. Det var en fornyelse og en nyskabelse i FN-systemet, som virkelig kunne gøre en forskel i en FN-mission. Nu vælger man så et bidrag af specialoperationsstyrker, som også er meget vigtigt. Men det erstatter nogle hollændere, som jeg ville have haft alligevel. Så for mig giver det ikke en ekstra kapacitet, det er ikke noget nyt. Men selvfølgelig er jeg glad for at se nogle danskere hernede. Det er altid dejligt,” sagde han til DR.

Andre læste også

Piloters »skelsættende« bekymringsbrev bør tages alvorligt, mener eksperter

Abonnement
Det bør mane til eftertanke, når 30 yngre piloter i Flyvevåbnet ser sig nødsaget til at henvende sig direkte til forsvarsministeren med bekymringer om uddannelsesniveauet. Det mener flere eksperter, som understreger, at piloternes pointer er legitime og velbegrundede. En af dem er tidligere forsvarschef Christian Hvidt, som kalder brevet...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer