Topmøde

Lars R. Møller klager til DR over “Løgnen om Operation Bøllebank”

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Sagen om Operation Bøllebank fortsætter på begge “fronter”. Lars R. Møller har klaget over DR og overvejer at sende sagen til Pressenævnet, mens journalist Kasper Søegaard arbejder på en opfølgende dokumentar.

Lars R. Møller har sendt en klage til DR for udsendelsen “Løgnen om Operation Bøllebank”, som blev sendt på DR P1 den 5. januar 2017. Radioudsendelsen såede alvorlig tvivl om den officielle historie om det historiske kampvognsslag den 29. april 1994 i Bosnien syd for Tuzla, da danske FN-kampvogne nedkæmpede serbiske styrker og dermed reddede både sig selv og svenske og norske kolleger på observationsposten Tango 2.

Den nu pensionerede oberst og dengang næstkommanderende i den nordiske bataljon NORDBAT 2 har klaget, fordi han anfægter dokumentarudsendelsens faktuelle indhold.

Artiklen fortsætter under billedet …

Torsdag den 5. januar sendte DR P1 radiodokumentaren "Løgnen om Operation Bøllebank". Foto: Ernstved
Torsdag den 5. januar sendte DR P1 radiodokumentaren “Løgnen om Operation Bøllebank”. Foto: Ernstved

“Jeg opfatter “Løgnen om Operation Bøllebank” som misbrug af DR’s ressourcer til at konstruere en beviseligt forkert og urigtig historie. Og det er simpelthen ikke i orden,” siger Lars R. Møller.

Journalist anklager ledende officerer

I udsendelsen anfører journalist Kasper Søegaard, at Lars R. Møller og eskadronchef Carsten Rasmussen hverken gav ordrer til ildafgivelse, ikke ledede slaget og i øvrigt optrådte pinagtigt og alkoholpåvirkede i Camp Gønge. Desuden rettede udsendelsen en hård personlig kritik af eskadronchef Carsten Rasmussen, som ifølge DR-journalisten og en række kilder i udsendelsen blev stillet over for et mistillidsvotum.

Læs også: Kritikken af Operation Bøllebank smager af uværdigt hævntogt

Lars R. Møller afviser over for OLFI, at han skulle være specielt tyndhudet eller nærtagende. Og han siger, at hvis dokumentaren alene havde handlet om Møller selv, ville han have fundet sig i meget. Men udsendelsen fremstiller ifølge Lars R. Møller Operation Bøllebank faktuelt forkert.

“Jeg kan ikke gå med til, at man laver historien faktuelt om og efterlader lytterne med det indtryk, at der ikke var en mundtlig ordreudgivelse inden Operation Bøllebank, når delingsførerne beviseligt havde fået de tilstrækkelige ordrer inden operationens iværksættelse,” siger han.

Ønsker at få DR til at skrotte udsendelsen

Hvad ønsker du at opnå med din klage?

“At få rettet historien. DR bliver nødt til at skrotte den og beklage, at de har produceret en udsendelse, som fortæller en forkert historie.”

Læs også: OLFI fremfører fejlslutninger og misforståelser om Operation Bøllebank

Og hvad vil du gøre, hvis DR ikke vil det?

“Så ryger DR i Pressenævnet hurtigere, end de kan nå at stave til Ib,” siger Lars R. Møller.

OLFI har været i kontakt med DR-journalist Kasper Søegaard, som ikke ønsker at kommentere klagen. Han bekræfter dog, at han arbejder på en opfølgende dokumentar om Operation Bøllebank, som vil blive sendt på et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Du kan læse alle artikler om Operation Bøllebank i OLFIs tema her.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

Abonnér
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer