spot_img

Soldater får julemad leveret med særfly

Mens Danmark for tiden emmer af juletravlhed og gaveshopping forbereder fem mænd sig lige nu på en højtid så isoleret, som man næsten kan forestille sig.

De er soldater og passer Station Nord i Nordøstgrønland. En af kongerigets absolutte udposter, 1.700 kilometer nord for polarcirklen – og kun 900 kilometer fra klodens top.

Her udøver de suverænitetshåndhævelse og driver en lille lufthavn til gavn og glæde for både amerikanerne på Thule Air Base og dem, som færdes i de øde arktiske egne.

Ingen besøg i tre måneder

Det er tre måneder siden, at de senest fik besøg. Siden er solen gået ned, og de opholder sig nu i permanent mørke frem til slutningen af februar.

Jyllands-Posten har fået lov at tage med på denne flyvning med forsyninger til de fem udstationerede soldater.

Med om bord er både håndværkere, mekanikere, militært personel og forskere fra Aarhus Universitet, og vi skal alle ud på en lang rejse.

Indslaget er det første i en serie på tre om rejsen til Station Nord og blev vist på Jyllands-Posten.dk den 12. december 2013. Jyllands-Posten har godkendt offentliggørelsen af indslaget på Olfi. 

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer